Samsung onthult waterdichte Galaxy S7 met snellere camera

De Galaxy S7 heeft een scherm van 5,1 inch en de S7 Edge is met een formaat van 5,5 inch iets groter, zo toonde Samsung zondag op het Mobile World Congress in Barcelona.

Het bedrijf toonde de telefoon voor het eerst tijdens een persconferentie die deels in virtual reality plaatsvond. Duizenden mensen die het evenement bijwoonden kregen allemaal een eigen Gear VR-bril op om de onthulling te zien.

Scherm

Beide nieuwe smartphones hebben een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De S7 Edge heeft een scherm dat aan de zijkanten gebogen is, terwijl de S7 helemaal plat is. Beide smartphones zijn waterdicht.

Ze zijn opnieuw gemaakt van glas en aluminium. De telefoons zijn net iets dikker dan de vorige generatie, maar de cameralens steekt minder ver uit de behuizing.

De nieuwe Samsung-smartphones verschijnen allebei op 11 maart in Nederland. De S7 kost dan 699 euro, terwijl voor de S7 Edge 100 euro meer moet worden betaald.

Camera

Aan de achterkant hebben de telefoons een camera die foto’s maakt in een resolutie van 12 megapixels. Dat is minder dan bij de voorgangers, maar door een groter diafragma en grotere pixels is de kwaliteit er volgens Samsung op vooruit gegaan, met name in het donker.

Bovendien wordt een nieuw systeem gebruikt om scherp te stellen, waardoor dit nu een stuk sneller gebeurt dan bij de S6.

De toestellen draaien op een nieuwe Exynos-chip van Samsung zelf, die acht kernen van maximaal 2,3 GHz bevat. Er is 4 GB werkgeheugen (1 GB meer dan bij de S6) en standaard 32 GB opslagruimte.

Accu

Er is ook weer ruimte voor een MicroSD-kaart in de S7 en S7 Edge. Vorig jaar schrapte Samsung juist de mogelijkheid om de oplsagruimte van zijn vlaggenschepen uit te breiden.

Ook hebben de nieuwe toestellen een grotere accu dan de vorige generatie. De S7 heeft een batterij met een capaciteit van 3.000 mAh (tegenover 2.550 mAh in de S6) en de S7 Edge heeft zelfs ruimte voor 3.600 mAh (waar de grotere S6 Edge+ nog 3.000 mAh had).

De nieuwe telefoons kunnen weer draadloos worden opgeladen. Volgens Samsung zal dat sneller gaan dan bij de vorige generatie. De S7 en S7 Edge maken geen gebruik van de nieuwe USB-C-standaard, omdat de virtualrealitybril Gear VR dan niet meer zou werken.

Softwarematig is er niet veel veranderd, maar het scherm van de S7 en S7 Edge kan wel constant aan blijven staan, bijvoorbeeld om de tijd of het weer te tonen. Ook zijn er verschillende nieuwe functies voor het spelen van games, zoals de mogelijkheid om makkelijk screenshots en video’s van een game te maken.

Gear 360

Tegelijk met de S7 en S7 Edge presenteerde Samsung de Gear 360, een nieuwe 360-gradencamera van Samsung. De Gear 360 bevat twee groothoek-camera’s van 15 megapixels per stuk.

Aan de bovenkant zit een sluiterknop en een klein display, maar de camera kan ook worden bestuurd via een gekoppelde smartphone.

Na het schieten van foto’s of video’s kunnen deze op de nieuwe smartphones van Samsung worden gecombineerd tot één beeld in 360 graden. Voorlopig werkt het apparaat alleen met S7- en S6-smartphones, maar in de toekomst wil Samsung zorgen voor ondersteuning op meer Android-apparaten en iPhones.

Lees meer over Mobile World Congress in ons dossier.

Powered By WizardRSS.com | Full Text RSS Feed

Bron: http://www.nu.nl/mobiel/4217602/samsung-onthult-waterdichte-galaxy-s7-met-snellere-camera.html